INSTITUT KEPIMPINAN DAN PEMBANGUNAN - ILD PERAK

Institut Kepimpinan Dan Pembangunan (Institute Of Leadership And Development) - ILD Perak, dulu dikenali sebagai Institut Latihan Universiti adalah sebuah organisasi di bawah Universiti Teknologi MARA (UiTM). Kedudukannya adalah terletak di Daerah Perak Tengah, bersempadan diantara Pekan Kg. Gajah dan Pekan Tanjung Tualang, Perak. ILD Perak menyediakan tempat berkursus kepada kakitangan UiTM, juga terbuka kepada organisasi luar samada jabatan kerajaan lain mahupun pihak swasta dengan menyediakan kelengkapan infrastruktur yang serba moden.

Persekitaran ILD Perak yang menghijau, dikelilingi dengan bekas-bekas lombong mempunyai keistimewaan tersendiri, amat sesuai dijadikan pilihan tempat berkursus bagi yang mementingkan ketenangan dan kedamaian serta dapat mengurangkan stress.

Kemudahan Yang Disediakan:-

• Bilik Kediaman
  • Dewan Seminar & Bilik Tutorial
  • Dewan Bankuet
  • Makmal Komputer
  • Wifi Percuma
  • Bilik Mesyuarat
  • Surau
  • Gimnasium
  • Gelanggang Sukan (Badminton, Ping Pong, Tenis, Bola Tampar)

Kami amat mengalu-alukan kedatangan mana-mana organisasi untuk berkursus di ILD Perak dan kadar yang dikenakan adalah amat berpatutan.

Statistik Pelawat

Semalam